Larvigt i London

Några månader efter att vi hade träffats bestämde vi oss för att åka på en weekendresa till en av våra favoritstäder, London. Vi hade redan varit där innan vi blev ihop och sedan dess har det blivit flera besök. Det finns så himla mycket att göra där och förutom allt det vanliga som att shoppa, käka, gå på museer och musikaler brukar vi alltid passa på att besöka någon bookmaker och betta på lite ovanliga saker. Engelsmännen är så roliga med sina vadslagningar och enligt en bookmaker finns det i princip inget som de inte bettar på!

Förutom de klassiska vadslagningarna som hästkapplöpningar och fotboll så älskar britterna att betta på TV-evenemang, som till exempel Eurovisionfestivalen och vem som kommer att vinna Let’s Dance eller Big Brother. De tycker också att det är skojigt att betta på vem som kommer sist, eller vilket TV-program som kommer att få högst eller lägst tittarsiffror. Det finns också en massa vad om monarkin som huruvida drottningen tänker abdikera och vilket kön Meghan Markles barn kommer att ha.

Ett av de knäppaste vaden vi hört talas om är om vi kommer att få kontakt med utomjordingar och när jorden kommer att gå under. Fias första fråga när hon om hörde om det sistnämnda var om hur man skall kunna kamma in sin vinst om man bettat rätt! Oscarsgalan är en annan favorit men inte bara för att man slår vad om vem som kommer att kamma hem den lilla guldgubben, utan också om vem som kommer att börja gråta under sitt tacktal!

Som sagt, engelsmännen älskar att betta och vi älskar dem för sina tokiga idéer och vi har överfört dem till oss här hemma. Vi brukar betta om vem som kommer att sluta träna först och hur många gånger Svante kommer att glömma glasögonen på jobbet! Den som vinner får en flaska bubbel vid slutet av året!