Poker

Hej! Svante här. Idag bloggar jag på egen hand eftersom Fia inte är hemma och eftersom det främst är jag som brinner för ämnet jag tänkte skriva om idag, nämligen poker. Poker är i mina ögon gamblingens Rolls Royce och jag har haft en stark relation till poker ända sedan jag var liten och tittade på gamla westernfilmer med pappa. I vuxen ålder har jag sett om filmerna och tyvärr slagits av hur fruktansvärt dåligt de spelade i många fall. Ofta gick de all in med händer som jag hade slängt med en gång och för det mesta vinner de enbart på tur.

Självklart är tur något som är viktigt när det kommer till poker, men det är ett av de få spel där det faktiskt krävs ett stort mått av skicklighet. I och med att nätpokern slog igenom i samband med internet så har intresset ökat något enormt. Detta gör att det idag finns många som är väldigt duktiga på poker och det duger helt enkelt inte att spela nätpoker utan att först ha koll på ett par grundläggande regler. Därför tänkte jag här dela med mig av ett par grundläggande tips för dig som är sugen på att börja spela nätpoker. Och det är Texas hold ’em jag menar när jag skriver poker.

För det första ska de flesta händer inte ens spelas. Detta kräver självbehärskning. Spela endast händer som antingen är i samma färg, som man kan nå en stege på floppen med (dvs högst +/- 4 i värde mellan korten), eller par (till exempel två kungar). Ibland kan det finnas anledning att spela med till exempel ett ess och en nia men det är i undantagsfall. Självklart är det bara bättre om man får två kort som bägge är i samma färg och som man kan få stege på flopp med.

Detta är väldigt grundläggande enligt mig. Jag ska förhoppningsvis skriva mer om poker någon gång i framtiden. Ha det bra!